Teden mlaja in zimskega solsticija

V tem tednu je kot padanja sončeve svetlobe najnižji, dnevi so najkrajši. Zimski Solsticij bo 22. decembra, na isti dan, kot mlaj, kar pomeni, da bo začetek zime zaznamovan s harmonijo, astrološko vesolje pa bo spodbujalo notranji mir.

Barbia Asta Gaia, DastrIS Foto: Mateja Jordovič - Potočnik
Barbia Asta Gaia, DastrIS Foto: Mateja Jordovič - Potočnik

Letošnji vstop v zimo je izjemno zanimiv, zaznamovan je s številnimi spremembami, ki se bodo zgodile že v januarju in označujejo tako družbeno kot tudi osebno raven. Predvsem bi rada poudarila, da se že v zimskem času odpirajo nove možnosti za izrazitejše spremembe v karieri. Gre za nove poti, nove korake, ki se bodo odražali v osebnem življenju in tudi v Sloveniji, saj se solsticij ujema z zemljepisno širino Slovenije. Zimski solsticij, vstop Sonca v kozoroga, se dogodi natančno na točki I.C. V tem času, ko je noč najdaljša, smo obrnjeni navznoter, narava se umirja, zavedamo se pomena svetlobe, toplote, pozitivnih misli. V tem notranjem miru je potrebno pripraviti načrte za prihajajoče leto. Solsticij je dan preobrata, začetek novega ciklusa, priprave na nov, rodoviten ciklus. Obdobje zimskega solsticija doživljamo kot ponotranjenost in velikodušnost do soljudi. V času zime skupni interesi običajno prevladajo nad posameznimi, najbolj pristna povezovanja in sodelovanja se začno ravno ob zimskem solsticiju.

Teden bo vsestransko zanimiv, primeren za dogovore, sestanke, povezovanje, druženje. Duhovno in mentalno bomo močni, telesno pa šibkejši. Mlaj in solsticij sta telesno najnižji točki, toda obenem sta povezava z duhovnim svetom, z informacijami, ki jih nosimo v genih. Pomemben prehod v teh dneh naredi vladar kozoroga, Saturn, ki zapušča znamenje škorpijona in bo 23. decembra vstopil v znamenje strelca, kje bo ostal do leta 2017. Ponazarja obdobje, ko bo potovanj manj, le najnujnejša, označuje varčevanje, tako energije kot pri odpadkih. V prihodnjih dveh letih bodo v ospredju večja ekološka osveščenost in trajnostni razvoj. To bo tudi glavna os razvoja, do leta 2017.

Želim vam lep solsticij in vesel božič!

Sobota, 20. december

Luna potuje skozi strelca. Na nebu bodo močni aspekti. Dan bo primeren za druženje in za zabavo. Venera je v kvadratu z Uranom, kar ni preveč posrečen aspekt za ljubezen, zato se potrudite zanjo. V nekaterih delih sveta bodo intenzivni vremenski pojavi. Energija krepi proteste in demonstracije, tako v soboto kot nedeljo.

Nedelja, 21. december

Luna v strelcu trigon Jupiter. Dan pred zimskim solsticijem so pomembni aspekti. Kličejo po povezovanju in komunikaciji. Zimski solsticij bo natanko ob polnoči. To je čas za meditacijo in praznovanje. Pred nami je najdaljša noč, po nje, se bodo začeli daljšati dnevi.

Ponedeljek, 22. december

Ponoči sta Sonce in Luna vstopila v kozoroga, mlaj in solsticij sta se zgodila sočasno. Dan bo energijsko močan in pomemben, za marsikoga in v marsikateri situaciji tudi prelomen. Odprt bo za dogovore, usklajevanje načrtov. V zraku bo pozitivna energija. Izogibajte se stresu in bodite pozitivno nastrojeni. Dan lahko izberete za začetek boljšega in bolj svetlega življenja.

Torek, 23. december

Luna je v kozorogu in v praznem teku, Saturn bo vstopil v znamenje strelca ter prinesel hlad in omejitve. Predpraznično vzdušje. Težko bo kar koli narediti. Najbolj modro je, da danes ne delamo večjih korakov.

Sreda, 24. december

Luna je vstopila v vodnarja. V ospredju bosta družabnost in humanost. V zraku bodo prijetne energije, večer in noč bosta čista inspiracija. Luna prihaja v sekstil z Uranom, noč zna prinesti tudi nove ideje.

Četrtek, 25. december

Praznični dnevi bodo izpolnjeni z lepo energijo, tudi danes, čeprav nas novice iz sveta ne bodo spravljale v dobro voljo. Možne so ohladitve, aspekti kažejo na morebitni žled ali poledico v jutranjih urah. V teh dneh je pomembna komunikacija s prijatelji in sodelavci, ker je v ospredju aspekt povezovanja.

Petek, 26. december

Luna je vstopila v znamenje rib. Dan bo lep in sproščen, noč pa jasna in hladna. Zimska mističnost bo prevladala. Boljše bomo razpoloženi in počitnice oziroma prosti dnevi nas bodo napolnili z energijo ravno v času, ko jo najbolj potrebujemo.


Najbolj brano