Deklico z bonboni vabil v beli kombi

V torek nekaj minut pred 13. uro naj bi ob deklici, ki je hodila ob cesti v Dekanih, ustavil voznik z belim kombijem, jo vabil v vozilo, ji ponujal bonbone in jo, ker ni hotela vstopiti, celo skušal zvleči na silo v kombi. Deklica naj bi zbežala in se zatekla v hišo k sošolki. Policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o sumljivem kombiju, naj jim to čim prej sporočijo.

Šolarko naj bi neznanec v Dekanih skušal na silo spraviti v kombi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Šolarko naj bi neznanec v Dekanih skušal na silo spraviti v kombi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

DEKANI > “Policija je bila obveščena, da je v eni od vasi v Istri neznani moški v belem kombiju pripeljal mimo osnovnošolske deklice, jo pričel vabiti, naj prisede, češ da jo bo odpeljal domov,” so zapisali v izrednem tiskovnem sporočilu koprske policijske uprave. “Ker na to ni pristala, ji je ponujal tudi bonbone in jo želel v kombi zvleči celo na silo. Deklica je na srečo zbežala, ob prijavi pa opisala podrobnosti dogodka.”

Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec zaradi interesa preiskave v sredo ni hotela podrobneje pojasnjevati dogodka, poudarila pa je, da policisti intenzivno delajo na primeru in iščejo podatke o kombiju in vozniku. Dodala je, da je bil kombi bele barve, na zadnjih vratih pa naj bi imel napisano črko D.

Iz naših virov smo izvedeli, da se je dogodek zgodil v Dekanih, na dekličini poti od šole proti domu. V javnosti je sicer zaokrožila tudi informacija, da se je vse skupaj zgodilo pri trgovini. Kje natančno se je dogodek res zgodil, v sredo nismo uspeli izvedeti. Zgodilo naj bi se četrt ure pred eno popoldne. Osnovnošolka naj bi bila desetletna deklica, ki naj bi se po dogodku zatekla v stanovanje sošolke in od tam poklicala na pomoč starše.

“Razpolagamo samo s to informacijo, ki nam jo je dala naša učenka,” je bila v sredo kratka vršilka dolžnosti ravnateljice dekanske osnovne šole Eneja Rožanec. Povedala nam je, da so včeraj o dogodku obvestili starše šolarjev in se s svojimi učenci na šoli temeljito pogovorili o tej problematiki. Pojasnili so jim, kako ravnati v takih primerih, in jim še posebej naročili, naj o vsakem takem dogodku takoj obvestijo starše in učitelje.

Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku ali videli opisani beli kombi, policija prosi, da to nemudoma sporočijo na številko 113. Vse starše pa policija poziva, naj se doma temeljito pogovorijo s svojimi otroki in jih podučijo, da ne smejo vstopati v vozila neznancev ali od njih karkoli sprejemati.

DANIJEL CEK


Najbolj brano