V novi številki Primorskih novic preberite

“Si se kdaj z mano posvetoval o kakšnem poslu?” je Mladena Rudonjo vprašal Boris Popovič. “Ne, ker me ne zanimajo nepremičnine,” mu je odgovoril Rudonja. Na sodišču je zatrdil, da je v sporni posel s parcelami v Kopru in Valdoltri padel zgolj zaradi svoje dobrote, ker je hotel pomagati sosedu, s katerim sta se sicer grdo gledala.

Mladen Rudonja Foto: Danijel Cek
Mladen Rudonja Foto: Danijel Cek

Na čelu šole ostaja narodni heroj

Pretekli teden so pogovore na Komenskem zaznamovala naštevanje razlogov za in proti ter medsebojnega obtoževanja glede preimenovanja osnovne šole. Upor nasprotnikov je bil dovolj prepričljiv, da je župan Marko Bandelli napovedal: v času njegovega mandata o preimenovanju šole občinski svet ne bo odločal.

“Če nam nižajo prihodke, naj nam tudi stroške”

V Združenju občin Slovenije so izračunali, da je na račun povečevanja razkoraka med realnimi stroški občin in povprečnino v zadnjih šestih letih državni proračun na račun občinskih privarčeval najmanj eno milijardo evrov. Dodatna nižanja prihodkov brez hkratnega znižanja stroškov so za občine zato nesprejemljiva.

V sredinih Primorskih novicah objavljamo tudi intervju z zasedbo Laibach.

Plesala je tri poletja

Možnosti, da se Državljanska lista na jutrišnjem kongresu ne bo samoukinila, so minimalne. Stranka, ki je pred predzadnjimi parlamentarnimi volitvami zamajala ustaljeno delitev levo-desno in marsikomu vzbujala upe o drugačnem pojmovanju politike, je v razsulu, članstvo pa jo bo poslalo na smetišče slovenske politične zgodovine.

Ankarančani niso uspeli na ustavnem sodišču

Ustavno sodišče je zavrglo pobudo Ankarančanov za ustavno presojo ustavnosti državnega prostorskega načrta (DPN) za koprsko pristanišče.

Lepotica in zver na delovnih počitnicah v Portorožu

“Želimo si, da bi bil to prvi korak do tesnejšega sodelovanja in predvsem sporočilo, da smo enotna regija, kjer v vseh pogledih ni več meja,” je v Portorožu zatrdil Stefano Curti, organizacijski direktor tržaškega gledališča Rossetti, kjer od danes do 7. decembra gostuje izvirni broadwayski muzikal Disney's Beauty and the beast (Lepotica in zver). Ustvarjalci so nad Portorožem, kjer so nastanjeni, navdušeni.

So Vipavci izviseli?

Se je novogoriška univerza odpovedala gradnji kampusa v Vipavi? Sodeč po napovedi, da bodo danes predstavili “nadaljnje postopke glede lokacije za gradnjo univerzitetnega kampusa,” kaže tako. A na univerzi dodatnih pojasnil ne dajejo. Novogoriški župan Matej Arčon meni: “Kampusa v Vipavi ne bo.” In se spet pogovarja o lokacijah v Novi Gorici. Aktualno je območje ob Kornu in še vedno tudi travnik v centru mesta ...

Parkiranje ne bo več težava

Na Brajdi rušijo po potresu leta 1976 zgrajene barake, na njihovem mestu pa bodo zgradili veliko parkirišče, ki bo reševalo zagate s parkiranjem v Tolminu. Prostor bo tudi za avtobuse in avtodome. Za naprej puščajo odprte možnosti za morebitne druge atraktivne vsebine.

Tri nova imena za prvi stolček v parku

Na razpis za direktorja javnega zavoda Park Škocjanske jame so se prijavili štirje kandidati, med njimi tudi dosedanji vršilec dolžnosti direktorja Stojan Ščuka. Vsi štirje ustrezajo razpisnim pogojem.


Najbolj brano