V novi številki Primorskih novic preberite

“Stečajnega postopka ne spremljam. Na to sem že pozabil. Zame bo to kot darilo, karkoli bo, pa čeprav gre za zaslužen denar,” je v četrtek dejal eden od nekdanjih zaposlenih v Mipu, ki je v tem podjetju delal od leta 1987 pa vse do stečaja leta 2009. Na račune 278 nekdanjih zaposlenih v Mipu je po petih letih od začetka stečajnega postopka včeraj le kapnilo nekaj denarja.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Prišel je na počitnice in postal najstarejši čevljar

“Naše ročno delo je kakovostno, a ne more konkurirati poceni uvoženim čevljem, ki se jih niti ne splača popravljati,” o slabih časih za mojstre čevljarje pravi Aleksandar Vuković iz Kopra, ki mu je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila priznanje za najstarejšega obrtnika leta. Kljub temu in kljub svojim 83 letom v delavnici v Kopru, ki jo je odprl pred 45 leti, vsak dan popravlja čevlje.

Odpuščanje zaposlenih bi bilo prevelik strošek

Zaradi nasprotovanja iz kulture in šolstva je ministrstvo za javno upravo iz osnutka predloga interventnega zakona umaknilo vse ukrepe, ki bi imeli za posledico odpuščanje zaposlenih.

Prebivalci Majlonta bodo mirneje spal

Opozorila ogroženih stanovalcev starega mestnega jedra Postojne, ki živijo pod južno steno Soviča, s katere se kotali kamenje, so zalegla. Občina bo plačala tudi namestitev varovalne mreže.

Igrajo se z milijoni evrov

Po več kot mesecu dni je vlada v četrtek le potrdila odstop Darka Žiberne z mesta direktorja šempetrske bolnišnice. To zdaj kot vršilka dolžnosti direktorice tudi uradno vodi Nataša Fikfak.

S hrano, ki jo zavržemo, bi nahranili vse lačne na svetu

Dr. Peter Raspor po izolski prvi konferenci o problematiki zavržene hrane.

Revna, diskriminirana večina se bo prej ali slej uprla

Marko Pavliha ob izidu knjige esejev Dvanajst pred Dvanajsto; človeštvo bi se moralo znebiti turbokapitalizma, neobrzdanega trženja, frankensteinskih strank in digitalnega poneumljanja.

Kmetijstvo na sušnih tleh, na rodovitnih pa trgovine

V srednji in južni Evropi gremo iz enega vremenskega ekstrema v drugega, potrjujeta vremenoslovec Agencije RS za okolje Branko Gregorčič in klimatologinja Lučka Kajfež - Bogataj, tudi profesorica na Biotehniški fakulteti. Ne dvomita, da se bo trend globalnega segrevanja nadaljeval, glede njegovih razsežnosti pa imata nekoliko različne poglede.

“Za las sem ušel smrti”

Sojenje trojici v zadevi ČHE Avče naj bi se končalo decembra. V četrtek so zaslišali tudi delavca, ki je preživel nesrečo.


Najbolj brano