Naprodaj tudi upravna stavba Primorja

V novogoriški družbi CPG čakajo na pravnomočnost sklepa o prodaji kamnoloma Laže. Stečajni upravitelj Primorja, pod katerega je včasih sodil kamnolom, pa bo takoj po novem letu sprožil drugi krog za prodajo CPG, ki prav tako sodi pod okrilje nekdanjega ajdovskega gradbenega podjetja. V kratkem bo naprodaj tudi upravna stavba Primorja.

Upravno stavbo Primorja so zgradili za dobrih pet milijonov, na dražbi bo njena izhodiščna cena 2,6 milijona evrov Foto: Leo Caharija
Upravno stavbo Primorja so zgradili za dobrih pet milijonov, na dražbi bo njena izhodiščna cena 2,6 milijona evrov Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, AJDOVŠČINA > “Sodišče je sklep o prodaji že izdalo. Zdaj je treba počakati še na njegovo pravnomočnost. Kupnino bomo vplačali, ko bo sklep pravnomočen. Za to bomo vzeli kredit,” je o prodaji oziroma nakupu kamnoloma Laže, ki je bil v lasti Primorja, povedal direktor Cestnega podjetja Gorica (CPG) Kristjan Mugerli. Pojasnil je še, da bodo za to namenili 5,6 milijona evrov, kolikor je znašala izhodiščna cena.

CPG kamnolom Laže že uporablja, saj ga ima v najemu. Po odkupu pa bo v last dobilo 352.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče skupaj z objekti (asfaltno bazo, betonarno, upravno stavbo, drobilnico, separacijo, skladiščem, vratarnico), stroji in opremo.

“V nakup kamnoloma smo šli zaradi širitve poslovanja. Potrebujemo surovinsko bazo,” je še povedal Mugerli.

Družba CPG, ki dobro posluje in trenutno zaposluje približno 400 ljudi, je trenutno najbolj zaposlena pri modernizaciji ceste Bača-Dolenja Trebuša-Želin, modernizaciji železniške proge Slovenska Bistrica-Pragersko in pri sklopu novogoriške čistilne naprave.

Kamnolom Laže so avgusta prodajali skupaj s 97-odstotnim deležem CPG, katerega izhodiščna cena je znašala 8,7 milijona evrov. Skrben pregled je takrat opravil le en interesent, ki pa si je na koncu premislil. Kot smo poročali v PN, gre za Ivana Fornazariča, ki je bil svoj čas predstavnik šempetrske družbe Vozila v Dubaju, danes pa tam vodi družbo Gorica Industries. Fornazarič ostaja zainteresiran za nakup CPG, a za nižjo ceno.

“O ceni in načinu prodaje 97-odstotnega deleža CPG je še prezgodaj govoriti. Takoj po novem letu načrtujemo drugi krog prodaje. Družba deluje. Celo bolje od pričakovanj, tako da bomo šele takrat natančno vedeli, kako in kaj,” je o novem poskusu prodaje CPG povedal stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec.

Že sredi decembra pa bo skušal Hramec na dražbi za 2,6 milijona evrov prodati poslovno stavbo nekdanjega ajdovskega gradbinca. Njena tržna vrednost je še za milijon evrov višja.

Novo stavbo si je še v času gradbenega razcveta, pred šestimi leti, zgradilo vodstvo Primorja, ki je v njej družbo vodilo vse do uvedbe stečajnega postopka. Stečajni upravitelj želi povsem opremljen objekt s petimi etažami in 4100 kvadratnimi metri površin prodati čim prej, saj so stroški njegovega vzdrževanja precej visoki.

NACE NOVAK


Najbolj brano