Namesto Kekca Kranjc

Direktor družbe SŽ-Infrastruktura Bojan Kekec je danes odstopil s položaja. Z odstopom je seznanil tudi nadzorni svet Slovenskih železnic (SŽ), ki je njegov odstop sprejel.

Direktor družbe SŽ-Infrastruktura Bojan Kekec je danes odstopil s položaja Foto: STA
Direktor družbe SŽ-Infrastruktura Bojan Kekec je danes odstopil s položaja Foto: STA

LJUBLJANA > Vodenje družbe SŽ-Infrastruktura, ki sodi v skupino SŽ, je prevzel dosedanji pomočnik direktorja Matjaž Kranjc, so sporočili iz SŽ. Kekec je družbo vodil od leta 2012.

Kranjc, ki je karierno pot začel kot štipendist SŽ, je po izobrazbi specialist prometnih ved, diplomirani inženir tehnologije prometa. Na SŽ je najprej opravljal delo vlakovnega odpravnika in nato strokovnega sodelavca prometne smeri.

Leta 2007 je začel voditi nadzorno postajo Zidani Most, nato je bil vodja prometno planske službe, od 1. decembra 2012 pa je delal kot pomočnik direktorja SŽ-Infrastruktura.

Družba SŽ-Infrastruktura skrbi za sprotno in investicijsko vzdrževanje slovenske železniške infrastrukture in za vodenje železniškega prometa.

Železniška infrastruktura je sicer v lasti države, ki je lastnica SŽ. Prav vprašanje dotrajane železniške infrastrukture je eden največjih izzivov, s katerim


Najbolj brano