Luka Zahović kandidat za zlatega dečka

Slovenski nogometaš Luka Zahović, ki je zablestel v letošnji sezoni tako na domači sceni kot na tekmah lige prvakov v dresu Maribora, je eden od kandidatov za nagrado zlati deček 2014.

Slovenski nogometaš Luka Zahović, ki je zablestel v letošnji sezoni tako na domači sceni kot na tekmah lige prvakov v dresu Maribora, je eden od kandidatov za nagrado zlati deček 2014 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenski nogometaš Luka Zahović, ki je zablestel v letošnji sezoni tako na domači sceni kot na tekmah lige prvakov v dresu Maribora, je eden od kandidatov za nagrado zlati deček 2014 Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Priznanje podeljujejo evropski športni novinarji igralcu, mlajšemu od 21 let, ki se je najbolj izkazal v pretekli sezoni v evropskih klubih.

Na seznamu za leto 2014 je 40 obetavnih mladih nogometašev.

Dobitniki nagrade ponavadi tudi po 21 letu nadaljujejo pot v nogometne zvezdniške višave, saj so med prejemniki priznanja v zadnjem desetletju tudi sedanji svetovni zvezdniki Lionel Messi, Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Mario Balotelli in Mario Götze. Lani je nagrado dobil Francoz Paul Pogba.

STA


Najbolj brano