Hugo Boss zapustil Aha Muro

Aha Mura v stečaju, kjer ima trenutno delo 456 zaposlenih, je ostala brez dolgoletnega partnerja in enega največjih naročnikov, nemškega Huga Bossa.

Aha Mura v stečaju je ostala brez dolgoletnega partnerja in enega največjih naročnikov, nemškega Huga Bossa Foto: STA
Aha Mura v stečaju je ostala brez dolgoletnega partnerja in enega največjih naročnikov, nemškega Huga Bossa Foto: STA

MURSKA SOBOTA > Po pojasnilih stečajnega upravitelja Steva Radovanovića je delo sicer zagotovljeno do konca januarja. Medtem se bliža prva javna dražba zdravega jedra Aha Mure.

Kot je za časnik Delo potrdil Radovanović, Hugo Boss ni podaljšal naročil za izdelavo oblačil za naslednjo sezono. Že pred dvema tednoma so v Aha Muri v okviru nadaljevanja proizvodnje znotraj stečaja samo še dokončevali stara Bossova naročila in čakali na njihovo odločitev za naprej, a je Hugo Boss naročila v Murski Soboti vezal na ureditev razmer in nadaljevanje proizvodnje v srbski hčerinski družbi Prvi maj.

Ker je Prvi maj v hudih težavah in srbska država tudi v sodelovanju z našim gospodarskim ministrstvom za zdaj neuspešno išče možnosti za njeno rešitev, ta pogoj za Huga Bossa ni bil izpolnjen in verjetno zato Aha Mura od njih ni dobila novih naročil.

Tam zdaj proizvodnja zaradi pomanjkanja denarja za material in plače stoji, približno 1300 zaposlenih stavka, za ponedeljek napovedujejo celo začetek gladovne stavke dela zaposlenih, še poroča časnik.

Da je Aha Mura ostala brez Huga Bossa, je v petek poročala tudi Televizija Slovenija.

Aha Mura je medtem tik pred prvo dražbo zdravega jedra - ta bo v torek, izklicna cena pa je postavljena pri 4,6 milijona evrov. Radovanović je septembra povedal, da nekaj zanimanja za nakup sicer je, če prodaja ne bo uspela, pa bo kmalu predlagal novo dražbo, saj mora po sklepu sodišča delujočo celoto prodati v enem letu ali pa bo treba tovarno zapreti.

STA


Najbolj brano