V novi številki Primorskih novic preberite

Okrožno sodišče je pritrdilo občini Komen: najemnik Andrej Fric mora izprazniti grajski kompleks Štanjel. Zaradi neplačanih najemnin in obratovalnih stroškov se s kršitvami preostalih točk pogodbe sodišče sploh ni ukvarjalo.

 Foto: Petra Mezinec
Foto: Petra Mezinec

Svetnica s pritiskom na javno RTV na pomoč “svojemu” kandidatu

Danica Cmrečnjak, programska svetnica RTV in podpornica piranskega kandidata za župana Sebastjana Jeretiča, je v petek pred volitvami poklicala na uredništvo koprske televizije in poskušala preprečiti objavo prispevka o domnevnem kupovanju glasov za Jeretiča.

“Pretiran strah je povsem odveč”

Verjetnost, da bi se v Sloveniji pojavila ebola, je majhna, če bi se to zgodilo, pa je naše zdravstvo pripravljeno na hitro ukrepanje, zatrjujejo pristojni. Previdnost velja zlasti na brniškem letališču in v Luki Koper.

Mnogi v strahu lahko le čakajo in upajo, da se spet ne zalomi

V Posočju in na Idrijskem upajo in hkrati trepetajo, ali bo država za potresno obnovo v prihodnjem letu zagotovila obljubljenih 5,5 milijona evrov. Če bodo spet zmanjševali denar za obnovo, se bo zapletlo pri plačilu že opravljenega dela in nič novega ne bo mogoče zgraditi, je slišati vse glasnejša opozorila.

Čeprav brezplačna, so prazna

Čeprav je do konca meseca parkiranje na novozgrajenih parkiriščih sistema “Parkiraj in se pelji” v Semedeli ter ob glavni avtobusni in železniški postaji povsem brezplačno, pa te lokacije že od otvoritve v začetku oktobra povsem samevajo.

Tožilstvo je vložilo obtožbo za uboj

Novogoriško okrožno sodišče je obtožbo zoper 21-letnega Jureta M., ki naj bi se 13. avgusta popoldne na parkirišču za nebotičnikom v Novi Gorici sprl s 33-letnim Robertom A. in ga zabodel z nožem, prejelo, a še ni postala pravnomočna. Obtožbe Juretu M. še niso vročili. Neuradno naj bi bil obtožen uboja na mah v prekoračenem silobranu.


Najbolj brano