V novi številki Primorskih novic preberite

Prodaja Eda centra, ki se je začela konec avgusta, je začasno ustavljena. Tako je odločilo ustavno sodišče, ki še razsoja, ali lahko banke hipotekarne upnice prodajajo premoženje za 70 odstotkov ocenjene vrednosti nepremičnin. To je slabo za Eda center, a dobro za Euroinvest, meni njegov direktor Radoš Pavlovič.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Rdeči avtobusi še kar razburjajo

Prebivalci Šalare, zlasti starejši, ugotavljajo, da so z novimi linijami mestnega potniškega prometa ostali odrezani od Markovca in izolske bolnišnice. Direktne zveze namreč ni več; zato se morajo peljati na postajo v Koper in tam prestopiti ali se peš povzpeti na postajo nad Dolinsko ulico, opozarjajo.

Sklad dal 10.000 evrov za rušenje

Padla je prva črna gradnja, odkar je Sklad kmetijskih zemljišč v izolski občini na pobudo župana popisal 508 objektov, ki ne sodijo na kmetijska zemljišča. Rušenje je stalo nekaj več kot 10.000 evrov.

Držal se bo taborniških vrednot

Ajdovski volilci so v nedeljo vodenje občine zaupali Tadeju Beočaninu (SD), ki se odgovornosti ne boji. Ocenjuje, da so volilci izbrali njega in program, po katerem želijo, da gre občina v prihodnjih štirih letih. Verjame tudi, da so bili naveličani dosedanje politike. Stroški volilne kampanje niso skrivnost, jasno pove in odgovori na trditve Marjana Poljšaka: “Ne, ni šlo za denar politične mafije.”

Dobili so prvo županjo

S približno 80 odstotki glasov je sinoči v občini Hrpelje-Kozina zmagala ženska kandidatka Saša Likavec Svetelšek. Njen nasprotnik Zvonko Benčič - Midre doslej župan dva mandata, pa je prepričal le slabih 20 odstotkov volilcev.

Ponoči sveti, kot bi bil dan

Prenovljeno središče Nove Gorice nima le novih tlakov in klopi, pač pa je tudi izdatno osvetljeno. Preveč, so prepričani v astronomskem društvu Teleskop, kjer trdijo, da so se projektanti in občina požvižgali na državno uredbo, ki prepoveduje svetlobno onesnaževanje. Na občini to odločno zanikajo, a priznavajo nekaj napak, ki da jih bo izvajalec odpravil.

Državi mora plačati 300, Popoviču pa 1500 evrov

Ker je spomladi 2012 koprskega župana Borisa Popoviča označil za “balkanoida brez pameti, znanja in kulture urbaniziranega človeka”, “nepopravljivega čobana” in “kroničnega osiralca Kopra”, mora koprski upokojenec Zdravko Vatovec plačati 300 evrov kazni, Popoviču pa 1500 evrov odškodnine. Vatovec je napovedal pritožbo “po vseh stopnicah”.


Najbolj brano