Tesna zmaga je še slajša

Za pičlih 37 glasov je Valter Mlekuž premagal mlajšega Davorja Gašperčiča. Vedela sta, da bo šlo na tesno, zato je bila negotovost prisotna do zadnjega. Mlekuž bo takoj imenoval podžupana, posvetoval se bo s strokovnjaki, ker so izzivi - s Kaninom vred - zahtevni.

Valterja  Mlekuža so sovaščani odločno podprli
Valterja Mlekuža so sovaščani odločno podprli 

BOVEC > Medtem ko so številni turisti in domačini izkoristili morda zadnjo poletno toplo oktobrsko nedeljo, je 53 odstotkov oziroma le tri odstotke manj kot v prvem krogu volilnih upravičencev (od skupno 2855 vseh) odšlo na volišča v dveh volilnih enotah.

Valterja Mlekuža smo razpoloženega z upanjem na zmago srečali na volišču v zadružnem domu v Čezsoči, ki je, potresno razmajan, že vrsto let prazen. Potem pa je umirjeno preživel dan.

“Zahvaljujem se za glasove. Menim, da sta bila poleg mojega programa pomembna četrtek in petek, ko smo obiskali vse vasi. Pred prvim krogom tega nismo naredili. Nismo nerealno obljubljali, bomo pa garali, ker so izzivi težki.” Ni mogel verjeti, ko ga je v petek v domači Čezsoči pričakala množica. “Več jih je bilo kot na Kmečkih igrah, ki jih z ekipo organiziramo že dolga leta, “ je bil zadovoljen Mlekuž. Z njim smo srečali Zagrebčana Julijana Pajka, ki ima z družino že 25 let hišo in stalno prebivališče v Čezsoči: “Valter je najboljši sosed, moder možakar, zato smo iz Zagreba namenoma prišli na volitve.” Mlekuž je za rezultat izvedel v baru Črna ovca, kjer pa prav dolgo niso praznovali, ker bo danes šel v službo v Letriko, kjer je vodja proizvodne linije. V občinskem svetu, kjer je doslej sedel kot svetnik, bil je tudi podžupan in pred nadomestnimi volitvami začasno župan, ima solidno podporo polovice od 12 svetnikov. Ker pet jih je SD. Kot pravi, bodo v vsakem primeru delali po projektih: “Združiti bomo morali vse moči, da občino spravimo na zeleno vejo.”

Davor Gašperčič, ki je podžupanoval skupaj z Mlekužem, seveda ni bil vesel: “Ni pa nobene sile. Program in predstavitve sem dobro pripravil. Kot nekateri izjavljajo, naj bi bil problem v tem, da sem kandidiral s stranko SDS. Imam svoje kriterije, od katerih ne odstopam, čez svoje prepričanje ne grem.” Pravi, da si bo zdaj vzel deset dni časa, da se vse skupaj umiri. Šele potem bo sprejemal odločitve. Na vprašanje, ali bi poskusil še v tretje, pa nič ne odgovarja. Že drugič se mu je namreč zgodilo, da je za malo zgrešil županski stolček, pred dvema letoma v bitki z Sinišo Germovškom, ki pa je tokrat izpadel že v prvem krogu. Gašperčič ostaja svetnik SDS v občinskem svetu.

Dela bo na Bovškem veliko. V predvolilnih soočenjih sta kandidata pri ključnih zadevah podobno razmišljala. Upati je na konstruktivno sodelovanje. Se pa dozdeva, da se politična slika Bovške, ki je bila naklonjena SDS, spreminja.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano