Birsa bo imel novega trenerja

Roma je prebolela poraz z derbija pri Juventusu in na Olimpicu proti Chievu vprašanje zmagovalca rešila že po pol ure igre. Mattia Destro z glavo, Miralem Pjanič po diagonali ter Francesco Totti z bele točke so poskrbeli za visoko prednost varovancev uspešnega francoskega trenerja Rudija Garcie.

 Boštjan Cesar
Boštjan Cesar 

RIM > V preostalem delu tekme je igra spominjala na nekoliko bolj intenziven trening. Rimljani so vidno hranili moči za torkov veliki obračun z Bayernom v ligi prvakov, Chievo pa ni imel ne znanja ne poguma za preobrat. Od Slovencev je zaigral le Boštjan Cesar, ki je v igro vstopil v 71. minuti. Valter Birsa in Dejan Lazarevič sta tekmo spremljala s klopi. Posledice so bile vidne že dan po tekmi. V nedeljskem popoldnevu so iz Chieva sporočili, da so odstavili trenerja Eugenia Corinija, ki je z ekipo v sedmih tekmah zbral eno zmago, en remi in kar pet porazov. Po poročanju italijanskih medijev naj bi bil njegov naslednik Rolando Maran, ki je v lanski sezoni vodil Catanio, a ga je ta aprila letos zamenjala.

Sobotni večer je spisal največje presenečenje kroga. Doslej krepko vodilni Juventus je v šestih krogih zabeležil šest zmag. Tokrat je na stadionu Mapei v Reggio Emilii domači malček uspel iztržiti točko za svoj četrti remi. Sassuolo še naprej ostaja brez zmage. Italijanski reprezentant Simone Zaza je v 13. minuti zeleno-črne povedel v vodstvo, le nekaj trenutkov zatem je končni izid postavil vse boljši Francoz Paul Pogba.

Sampdoria je ohranila tretje mesto, a bila na gostovanju pri Cagliariju že petič v sezoni blizu trem točkam. Prvaki iz leta 1991 so bili z zadetkoma Manola Gabbiadinija in Pedra Obianga ob polčasu v dvojni prednosti. Toda v 58. minuti je bil najprej izključen gostujoči igralec Fabrizio Cacciatore, Sampdoria pa si je le nekaj trenutkov zatem zabila še avtogol. Za remi 2:2 je deset minut pred koncem poskrbel Marco Sau. “Ta točka je zame enaka porazu. Imeli smo številne priložnosti za višjo prednost. Upam, da nas bodo take tekme izučile. Nisem jezen, ampak razočaran,” je po tekmi skrušeno komentiral trener modro-črtastih Siniša Mihajlović. Milan je v Veroni zmagal četrtič letos. Z dvema goloma se je izkazal Keisuke Honda, ki se je podpisal že pod šest prvenstvenih zadetkov. Očitno so kritike po lanski zelo povprečni sezoni zalegle in letos Japonec igra kot prerojen. “Je velik igralec. Ima odlično tehniko in odlično fizično pripravo. Očitno sem ga postavil na pravo mesto,” je njegov vzpon komentiral Milanov trener Filippo Inzaghi.

Rezultati 7. kroga - Roma : Chievo 3:0, Sassuolo : Juventus 1:1, Fiorentina : Lazio 0:2, Atalanta : Parma 1:0, Cagliari : Sampdoria 2:2, Verona : Milan 1:3, Palermo : Cesena 2:1, Torino : Udinese 1:0, Inter : Napoli - nočna tekma, Genoa : Empoli - danes ob 20.45. Vrstni red: Juventus 19, Roma 18, Sampdoria 15, Milan 14, Udinese 13, Lazio 12, …

Fiorentina ostaja pri zgolj dveh zmagah in le petih doseženih zadetkih. Tokrat je na Franchiju v Firencah z 2:0 slavil Lazio. Dolgoletni član Nantesa Filip Djordjević prvič nastopa na Apeninih in je za Lazio dosegel že pet golov. Za Firenčane je Jasmin Kurtić odigral prvi polčas, Josip Iličić pa je na zelenico vstopil v 68. minuti.

Lanskoletni Goričan Massimo Coda je znova odigral vso tekmo za Parmo, ki je pri Atalanti klonila v zadnji minuti. Do minimalne zmage je proti Udineseju po golu Fabia Quagliarelle v 62. minuti prišel Torino. Derbi dna lestvice je pripadel Palermu. Sicilijanci so proti Ceseni za zmago zadeli v sodnikovem dodatku, nekdanji branilec Maribora Siniša Andželković pa je odigral vso tekmo.

PETER MARAŽ


Najbolj brano