Z motorjem v traktor

Včeraj okrog 19. ure je 27-letni domačin s traktorjem vozil iz Ribnice proti Divači. V križišču pri Vremskem Britofu je pravilno nakazal namero in zavijal levo proti vasi. Takrat ga je 33-letni motorist iz Lokev prehiteval in s prednjim delom motornega kolesa trčil v prednje levo kolo traktorja ter padel. Bil je brez zaščitne čelade, zato se je poškodoval po glavi.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

PRIMORSKA Preizkus alkoholiziranosti je motoristu pokazal rezultat 0,54 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, vendar se s tem ni strinjal, zato so mu odredili strokovni pregled v izolski bolnišnici. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola mu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje ter zaseg motornega kolesa.

Iz tovornjaka ukradli motorno žago

V Postojni je nekdo iz odklenjenega tovornega vozila, parkiranega na Titovi cesti, ukradel motorna žago husqvarna 435, vredno 325 evrov.

Nasilnežu prepovedali približevanje

Kozinski policisti so možu zaradi psihičnega in fizičnega nasilja, ki ga je izvajal nad ženo, izrekli prepoved približevanja, zoper njega so podali tudi kazensko ovadbo.

Z avtom trčila v kolesarko

Včeraj popoldne 77-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kopra v enem od koprskih krožišč ni omogočila varnega prečkanja 51-letni kolesarki, prav tako iz Kopra. Kolesarka je padla, odpeljali so jo na pregled v izolsko bolnišnico. Sledi ukrep glede na poškodbe.

Ponarejeno vinjeto zasegli

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti Domžalčanu zasegli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Planinka si je zlomila gleženj

Včeraj popoldne si je v Trenti pri izviru reke Soče 67-letna planinka poškodovala nogo. Državljanka Avstrije je pri sestopu z izvira Soče padla in si zlomila gleženj. Na kraju ji je prvo pomoč nudil zdravnik iz splošne ambulante v Bovcu, prišli so tudi člani GRS Bovec, ki so glede na zahtevnost terena pomagali pri prenosu poškodovanke do reševalnega vozila. Odpeljali so jo na zdravljenje v bolnišnico v avstrijski Beljak. Bovški policisti so pri nesreči tujo krivdo izključili.

Iz trgovine kradli električno orodje

Policiste so včeraj dopoldne obvestili o tatvini električnega delovnega orodja v eni od večjih trgovin v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Neznani storilec je pred kratkim iz trgovine ukradel kotno brusilko znamke bosch GWS 7-125, vredno 70 evrov, in baterijski vrtalnik znamke de walt DLD 795 D2, vreden 300 evrov. Novogoriški policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Denarnica je izginila

Varnostnik je včeraj obvestil policijo, da so v enem od novogoriških hotelov italijanskemu gostu ukradli denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino. Novogoriški policisti so ugotovili, da je za kaznivo dejanje utemeljeno osumljen 22-letni moški, državljan Italije. Vzel je denarnico, v kateri je bilo poleg dokumentov tudi 800 evrov gotovine, in jo odvrgel v koš za smeti. Novogoriški policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Voznik tovornjaka vozil pijan

Nekaj minut po polnoči so policisti na hitri cesti v okolici Šempasa ustavili 30-letnega voznika tovornega vozila, državljana Madžarske, in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 1,20 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter odredili pridržanje v policijskih prostorih. Zoper voznika so oddali obdolžilni predlog na sodišče.

Z avtodomom v drugo vozilo

Včeraj zjutraj se je zgodila manjša prometna nesreča v naselju Selo (Občina Ajdovščina). Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnih premikov z vozilom 36-letnega voznika avtodoma. Nastala je manjša škoda. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Ukradli kolo

Policiste so včeraj dopoldne obvestili, da je nekdo pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici ukradel zaklenjeno kolo pony, črne barve, s kovinsko košaro črne barve na prtljažniku.

Znesel se je nad avtomobilom

Na Lavričevem trgu v Ajdovščini je nekdo podrsal desno bočno stran avtomobila znamke VW golf z ostrim predmetom v dolžini približno 1,80 metra in odlomil prednji levi brisalec vetrobranskega stekla. Lastniku je povzročil za približno 400 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo ajdovski policisti s poročilom obvestili novogoriško okrožno državno tožilstvo.

NR


Najbolj brano