Na primorski avtocesti tudi danes večkilometrski zastoj

Tudi ta konec tedna na slovenskih cestah beležijo povečan promet, predvsem na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Uncem proti Kopru, kjer je zaradi del že štirikilometrski zastoj. Gneče in zastoji so tudi na cestah Izola-Koper in Šmarje-Koper, navajajo na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na primorski avtocesti je tudi danes večkilometrski zastoj Foto: STA
Na primorski avtocesti je tudi danes večkilometrski zastoj Foto: STA

LJUBLJANA > Na Primorskem je namreč zaprta polovica avtoceste med priključkoma Postojna in Logatec ter izvoz in uvoz Unec proti Ljubljani. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Na mejnem prehodu Dragonja osebna vozila pri vstopu in izstopu čakajo do 15 minut, na mariborski vzhodni obvoznici pa je pred razcepom Dragučova zaradi okvare tovornega vozila oviran promet proti Šentilju oziroma Avstriji.

Iz Prometno-informacijskega centra sporočajo še, da bo promet skozi predor Karavanke do ponedeljka do 8. ure potekal nemoteno, nato pa bodo nadaljevali dela.

Na pomurski avtocesti med Pernico in Lenartom zaradi del promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno. Na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani bodo do predvidoma 13. oktobra popolne nočne zapore med 21. in 5. uro zjutraj, pri čemer pa bo odsek nepretrgoma zaprt do ponedeljka do 5. ure.

STA


Najbolj brano