Letošnja jesen bo ugodnejša od poletja

Ta teden nas čaka pomemben dan: Sonce bo na nebu navidezno natančno nad ekvatorjem. Jesensko enakonočje in začetek jeseni bo v torek 23. septembra ob 4.30.

Barbia Asta Gaia, DAstrIS Foto: Mateja Jordovič - Potočnik
Barbia Asta Gaia, DAstrIS Foto: Mateja Jordovič - Potočnik

Začetek jesenskega ciklusa bo po jesenskem ingresu na prvi pogled bolj optimističen, kot je bilo poletje. Na začetku tedna bo Neptun nekoliko močneje deloval, v ponedeljek se dovrši kvadrat med Marsom in Neptunom, kar pomeni, da bo več virusnih obolenj, proti katerim se lahko branimo z krepitvijo imunskega sistema. Telo pri takih aspektih potrebuje več zelenjave, sadja in vitaminov, saj Neptun srka iz telesa pomembne minerale, z več zelenjave in sadja pa lahko zmanjšamo količino ogljikovih hidratov. Jesen bo sicer prinašala veliko priložnosti v karieri, delu ali zaposlovanju. Obdobje bo bolj odprto in naklonjeno, razen v oktobru, ko bo retrogradni Merkur podprl delovanje Luninega in Sončevega mrka.

Dnevi okoli enakonočja so pomembni, takrat je dolžina dneva enaka dolžini noči, energije v nas vzpodbujajo notranje ravnovesje. V teh dneh je primeren čas za to, da pregledate, koliko časa namenite drugim, da izpolnjujete pričakovanja drugih in ugotovite, koliko sledite sebi, oziroma svojemu življenjskemu poslanstvu.

Med tema dvema področjema življenja, je potrebno ustvariti ravnovesje. Jesenski ingres pokaže, da bo prihodnji čas še vedno moker, vendar ne več toliko, kot poletje. Še vedno so možne poplave, čeprav po astroloških pokazateljih ne tako izrazite od minulih.

Mlaj bo 24. septembra, na 1. stopinji tehtnice, kar pove, da bo teden izjemno komunikativen, v iskanju notranjega ravnovesja, predvsem boste razvijali nove ideje in možnosti so za nova poznanstva.

Tehtnica je znamenje, ki pričara lepoto, prijaznost in notranje ravnovesje. Znamenju vlada planet Venera, simbolično pa tehtnico ponazarjata skledici tehtnice, ki predstavljata ravnovesje, enakost in pravico, kar so vodila ljudi, rojenih v tem znamenju. V obdobju tehtnice se lažje prilagajamo kakor odločamo, bolj sledimo kot delujemo.

Sobota, 20. septembra

Luna v levu bo v trigonu z Uranom in v kvadratu s Saturnom. Vikend bo deževen, do 12. ure bodo še lepe, oziroma delavno uspešne energije, sobotno popoldne bo minevalo v lenobnem vzdušju. Stvari se bodo le počasi premikale.

Nedelja, 21. septembra

Luna je v praznem teku do 18. ure, potem vstopi v devico. Imamo pa celodnevni vpliv Venera sekstil Saturn. Ohladitev še ne bo, stvari se bodo premikale počasi, nedelja je primerna za počitek, oziroma prijetno druženje.

Ponedeljek, 22. septembra

Luna v devici in Mars kvadrat Neptun. Danes bomo brez prave energije, Luna je v padajoči fazi, napadali bodo virusi, imeli bomo občutek nemoči, zato priporočam, da ne delate novih akcij, raje se posvetite zdravi prehrani in z novostmi počakajte na novo Lunino rast po sredi.

Torek, 23.9.

Sonce je danes vstopilo v znamenje tehtnice, Luna v devici je v konjunkciji z Venero. Odpira se čudovit dan, ki prinaša darila. Skoraj vse, česar se boste lotili, vam bo tudi uspelo. Aspekt vzpodbuja komunikacijo in umetnost. Dan pred mlajem bomo bolj utrujeni, čeprav bo v zraku več delovne energije.

Sreda, 24. septembra mlaj ob 8.14.

Luna je danes vstopila v tehtnico, kjer se sreča z Soncem v konjunkciji. Mlaj je odličen dan za nove začetke in nov zagon, astrološko bo prinašal tudi dobre novice, ter podpiral nova, zanimiva področja delovanja.

Četrtek, 25. septembra

Luna v tehtnici je v sekstilu na Jupitra in v opoziciji z Uranom. Dopoldne bo optimistično, po enajsti uri vam bo nekaj sicer prekrižalo načrte, vendar se bodo stvari lepo uredile. Čas je primeren za sklepanje novih poznanstev, za začetek novih projektov, tudi več energije bomo imeli.

Petek, 26. septembra

Luna v družabni tehtnici se sreča z komunikativnim Merkurjem, čas je za nova poznanstva, sprostite se in dovolite si biti to, kar ste.


Najbolj brano