Dars začenja obnovitvena dela na odseku Unec-Postojna

Delavci Darsa so začeli postavljati zaporo na delu odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno, ker bodo obnovili poškodovano smerno vozišče proti Ljubljani. Promet bo predvidoma najpozneje do konca oktobra potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste. Kljub dnevnim vzpostavitvam dveh prometnih pasov je pričakovati zastoje.

Dars začenja obnovitvena dela na odseku avtoceste Unec-Postojna Foto: Lori Ferko
Dars začenja obnovitvena dela na odseku avtoceste Unec-Postojna Foto: Lori Ferko

LJUBLJANA > Dela zaobjemajo obnovo 1,2 kilometra smernega vozišča trase avtoceste na odseku med Postojno in Uncem (Ivanjim selom) proti Ljubljani (preusmeritev prometa na drugo polovico avtoceste bo približno tri kilometre pred priključkom Unec v smeri Ljubljane), sanacijo vozišča vseh štirih krakov priključka Unec ter podaljšanje zaviralnega in pospeševalnega pasu navedenega priključka, sanacijo dveh podvozov in viadukta Unec ter podaljšanje prehoda prek srednjega ločilnega pasu.

Za promet bodo zaprti tudi posamezni kraki avtocestnega priključka Unec, so danes sporočili iz družbe za avtoceste (Dars).

Delavci bodo praviloma med delavniki in ob sobotah dvakrat dnevno vzpostavili po dva zožena prometna pasova v smeri povečanega prometa, torej zjutraj oziroma dopoldan dva proti Ljubljani, popoldan dva v smeri Kopra. Ob nedeljah in praznikih bosta popoldan in zvečer dva pasova v smeri Ljubljane.

Promet na odseku med Uncem in Postojno je razmeroma visok, navajajo v Darsu. Povprečni letni dnevni promet znaša skoraj 42.000 vozil v obe smeri, od tega ga dnevno prevozi v povprečju in v obeh smereh skoraj 6500 težkih tovornih vozil oziroma nekaj več kot 3000 tako v smeri Ljubljane kot Kopra.

Izvajalec del je konzorcij CPG in CPK. Pogodbena vrednost del je 2,24 milijona evrov brez DDV, so navedli v Darsu.

STA


Najbolj brano