V novi številki Primorskih novic preberite

“Lahko bi me aretirali na delu, kjer so me prvič, ne pa tako, pred očmi sina. Po dogodku osem dni ni jedel in je samo jokal,” nam je po telefonu iz koprskega zapora povedal Matjaž Trampuž, ki so ga priprli zaradi izsiljevanja Divačana. Na koprski policijski upravi pojasnjujejo, da so nad Trampuža poslali specialce zaradi izjemno slabih izkušenj, ki so jih v preteklosti že imeli z njim.

“Lahko bi me aretirali na delu, kjer so me prvič,  ne pa tako, pred očmi sina. Po dogodku osem  dni ni jedel in je samo jokal,” nam je po  telefonu iz koprskega zapora povedal Matjaž  Trampuž Foto: Danijel Cek
“Lahko bi me aretirali na delu, kjer so me prvič, ne pa tako, pred očmi sina. Po dogodku osem dni ni jedel in je samo jokal,” nam je po telefonu iz koprskega zapora povedal Matjaž Trampuž Foto: Danijel Cek

Enver Moralić bi kupil Vinakoper

“Rad bi kupil najmanj 75-odstotni delež Vinakopra, še najraje pa bi bil kar njegov edini lastnik. Združitev Vinakopra in posestva Brič bi lahko predstavljala začetek enkratne zgodbe, ki bi jo kazalo razviti na tem edinstvenem istrskem prostoru,” ne skriva velikopoteznih ambicij direktor vinogradniške družbe Brič Enver Moralić. Drugi največji “vinogradnik” na Hrvaškem in eden najbogatejših Hrvatov je s svojo namero danes seznanil družbo Adriafin, ki je z 78-odstotki večinski lastnik Vinakopra.

Enajst nesreč v dveh dneh

Mokra cesta in nenavadna naključja so v minulih dneh očitno povzročila veliko nesreč. Samo včeraj je na cestah koprske policijske uprave počilo šestkrat, na Goriškem pa dvakrat. Redki, ki so se v nesrečah poškodovali, so bili le laže ranjeni.

Konopljo mu je prinesel v zapor

Navzkriž z zakonom sta pred tremi leti prišla prijatelja iz okolice Nove Gorice Mihael P. in Štefan J. Ukvarjala sta se s preprodajo prepovedanih drog. Mihael P., ki ga je doletela zaporna kazen, pa naj bi “zakrivil” še dve tatvini in kaznivo dejanje ogrožanja varnosti. Njegovemu pajdašu je sodišče zaradi dosedanje nekaznovanosti izreklo pogojno obsodbo.

Koper brez kandidatov SD?

Predsednik koprskega odbora stranke SD je za Primorske novice potrdil, da njihova stranka najbrž ne bo sodelovala na letošnjih lokalnih volitvah. Ne samo, da nima županskega kandidata. Zaradi čistke, ki jo z izključevanjem nekaterih članov izvaja centrala stranke, najbrž ne bodo imeli niti liste za občinski svet.

Občinam več denarja in pristojnosti

V Zvezi za Primorsko (ZZP) so predstavili svoje kandidate za župane na lokalnih volitvah in tiste, ki jih bodo v prizadevanjih za avtonomno deželo Primorsko podprli. Svojevrstno presenečenje je kandidatura Darinke Kozinc, za zdaj še članice SD, ki se v boj za županski stol v Novi Gorici podaja pod okriljem ZZP.

Skoraj vsi so stari znanci

Kolikor je doslej znano, se bo v treh posoških občinah za županski stolček potegovalo vsaj osem kandidatov. Med njimi dve ženski, kobariška županja Darja Hauptman in direktorica Lekarne Tolmin Martina Klanjšček. Večina kandidatov je tesno vpletena v lokalno politiko, saj so občinski svetniki, nekdanji župani ...

Bolj varno čez cesto

Direkcija za ceste je Občini Vipava vendarle izdala soglasje za ureditev prehoda za pešce v križišču z ulico Na Produ. Župan ocenjuje, da bodo dela opravili najkasneje v prvi polovici prihodnjega meseca.

Štirje bi vodili Lipico

Na razpis za direktorja Kobilarne Lipica so v roku prispele štiri prijave. Svet zavoda bo o njih odločal prihodnji četrtek.

NR


Najbolj brano