Tokrat sta jo v Poreču skupila Tržačana

Tržačan je v petek zvečer v enem od poreških lokalov naročil tri vodke. Ker v enem kozarcu vodke skorajda ni bilo, se je Tržačan obrnil na natakarico in jo vprašal za pojasnilo. Ta ga je po pisanju Il Piccola najprej vprašala od kod prihaja, ko ji je ta odgovoril, da je Italijan, se mu je natakarica cinično zasmejala, Tržačan pa je vzrojil.

TRST, POREČ > Tržačan je natakarici zabrusil: “Moj denar si pa vzela, tudi če je bil italijanski, ti ta ni smrdel, kaj?” Natakarica je nato poklicala varnostnike, v nekaj sekundah se je po pričevanju Tržačana pojavila skupina varnostnikov in najprej z udarcem v glavo udarila njegovega prijatelja, ki je plesal na plesišču, in se mu ni sanjalo, kaj se dogaja. “Nato pa so se še pravili name. Najprej sem dobil udarec v brado, nato so me začeli brcati v trebuh in hrbet. Ko so me odnesli iz lokala, so se še enkrat spravili name z brcami.” je za Il Piccolo povedal 31-letni Tržačan. Na pomoč so mu priskočili drugi obiskovalci lokala. Policiji niso prijavili dogodka.

To ni osamljeni primer. Konec julija je nizozemska družina potožila nad počasnostjo strežbe v eni od poreških restavracij. Lastnikov sin jih je najprej nagnal iz gostilne, nato pa pred očmi žene in štirih otrok skoraj do smrti pretepel 38-letnega Nizozemca.

NR


Najbolj brano