Litva izgubila, Američani gladko do tretje zmage

Na svetovnem prvenstvu za košarkarje v Španiji so v popoldanskih tekmah tretjega kroga v slovenski skupini D Litovci izgubili z Avstralijo s 75:82. V tej skupini se bo ob 20. uri Slovenija pomerila z Južno Korejo. V skupini C pa so favorizirani Američani premagali Novo Zelandijo z 98:71.

Anthony Davis je bil z 21 točkami najbolj razpoložen pri Američanih
Anthony Davis je bil z 21 točkami najbolj razpoložen pri Američanih 

MADRID > Litva, srebrna z lanskega evropskega prvenstva v Ljubljani, je bila sredi tekme z Avstralijo v popolnoma izgubljenem položaju. Avstralci, ki jim je v prvih 20 minutah šlo kot po maslu, so namreč vodili s 47:28 in zdelo se je, da jim zmaga ne more uiti, toda izbranci Jonasa Kazlauskasa se še niso predali. Vztrajno so manjšali zaostanek, se v 30. minuti približali na - 4 in poskrbeli za napeto končnico. A popolnega preobrata ni bilo, Avstralija je znala zadržati nekaj točk naskoka in na koncu slavila za sedem. Pri Avstraliji je blestel Joe Ingles z 18 točkami, 14 jih je dodal Aron Baynes. Pri Litvi pa je 21 točk dosegel Reinaldas Seibutis.

Manj težav so imeli Američani. Kiviji so v boju s favoriti zdržali eno četrtino, ko je bilo 27:20, potem pa so košarkarji ZDA stopili na plin in razlika je le še naraščala. ZDA so na koncu zlahka vzdrževale prednost, razliko pa so Novozelandci tik pred koncem spustili pod 30 točk. Anthony Davis je bil z 21 točkami najbolj razpoložen pri Američanih, BJ Anthony pa jih je za poražence dosegel 11.

STA


Najbolj brano