Hekerji so se dokopali do golih fotografij zvezdnikov

Na svetovnem spletu so se v nedeljo pojavile gole fotografije številnih zvezdnikov, med njimi oskarjevke Jennifer Lawrence in pop zvezdnice Rihanne, ki naj bi jih objavil heker.

Mična Jennifer Lawrence
Mična Jennifer Lawrence 

LOS ANGELES > Novica o žgečkljivih fotografijah je odjeknila v nedeljo zjutraj, nepridipravi pa naj bi do njih prišli z vdorom v spletne shrambe iCloud.

Domnevno ukradene in objavljene na svetovnem spletu naj bi bile tudi fotografije Avril Lavigne, Amber Heard, Gabrielle Union, Hayden Panettiere in Hope Solo. Po poročanju ameriških medijev so bile žrtve hekerskega napada tudi zvezdnice Hillary Duff, Jenny McCrthy, Kaley Cuoco, Kate Upton, Kate Bosworth, Keke Palmer in Kim Kardashian.

Zvezdniki, katerih fotografije so bile objavljene, so bili upravičeno jezni. "To je sramotna kršitev zasebnosti. Oblasti so bile obveščene in bodo preganjale vsakogar, ki bo objavil ukradene fotografije Jennifer Lawrence," je zagrozil njen agent.

Twitter je že v nedeljo zvečer začel blokirati račune, ki so objavljali povezave do fotografij 24-letne igralke.

Bivša zvezda televizijske mreže Nickelodeon in pevka Victoria Justice je zatrdila, da njene domnevno gole fotografije niso prave, ampak so ponarejene. Igralka Mary Elizabeth Winstead je po drugi strani priznala, da gre za prave fotografije. "Vsi, ki gledate fotografije, ki sta jih pred leti posnela z možem v zasebnosti najinega doma, upam, da ste ponosni nase," je zapisala na Twitterju.

STA


Najbolj brano