Živ-žava je konec

Po dveh mesecih druženja s prostovoljci se zaključuje počitniški program Živ-žav za otroke v Hiši pravih srečanj v Renčah.

Otroci so ob zaključku uprizorili dramsko igro Foto: Ana Bovcon
Otroci so ob zaključku uprizorili dramsko igro Foto: Ana Bovcon

RENČE > Hiša pravih srečanj že peto leto med šolskimi počitnicami skrbi za otroke iz občine Renče-Vogrsko. Počitniški program je v letošnjem poletju potekal med 14. julijem in 29. avgustom. V dveh mesecih se je Živ-žava udeležilo 25 otrok iz Renč, Bukovce, Volčje Drage in Gradišča. 24 prostovoljcev je pomagalo soustvarjati program in skrbeti za otroke čez vse poletje, zadnji teden pa sta se jim pridružili tudi francoski prostovoljki, ki sta v Renče prišli preko Ljudske univerze Nova Gorica.

“Gre za aktivno preživljanje počitnic,” je povedala predsednica Društva upokojencev Renče Zmaga Prošt. Otroci so v dveh mesecih ustvarjali v različnih likovnih delavnicah, oblikovali lutke, pekli kruh, odšli na sprehode, se naučili skupinske taborniške igrice in skozi igro tudi nekaj francoščine.

Pripravili so tudi kratko dramsko igro, ki prikazuje, kako je treba ravnati z odpadki. “Posebnost programa je, da starejši prostovoljci ustvarjamo počitniški program za otroke. Gre za solidarnostno noto. Starejši prelagamo svoje znanje, veščine na mlade in otroke skozi takšno izkušnjo nekaj naučimo,” je dodala Zmaga Prošt. AB


Najbolj brano