Srbi in Argentinci zlahka, Turki do zmage po preobratu

Svetovno prvenstvo košarkarjev v Španiji je z nadaljevanjem bojev 1. kroga postreglo, ob uspehu Slovenije proti Avstraliji (90:80), še z dvema gladkima zmagama favoritov, Srbija je s 85:64 premagala Egipt, Argentina pa z 98:75 Portoriko, ter s tesnim razpletom, ko je Turčija šele ob koncu strla odpor Nove Zelandije za zmago s 76:73.

 V srbski reprezentanci  se je najbolj izkazal Miloš Teodosić s 15 točkami Foto: Reuters
V srbski reprezentanci se je najbolj izkazal Miloš Teodosić s 15 točkami Foto: Reuters

MADRID > Srbija ni imela večjih težav z Egipčani. Srbski selektor Aleksandar Đorđević je po dobrem začetku in hitrem trdnem vodstvu lahko ponudil priložnost vsem igralcem, najbolj se je izkazal Miloš Teodosić s 15 točkami, 13 pa jih je dodal še Miroslav Raduljica. Za Egipt jih je Ibrahim Elgamal dosegel 12.

Bolj tesno je bilo na tekmi Nova Zelandija - Turčija. Novozelandci so bolje začeli in ob polčasu vodili še za deset točk, toda Turki so se bližali in v zadnji četrtini, ki so jo dobili za sedem točk, nazadnje tudi prišli do zmage. Turke je s 16 točkami vodil Oguz Savas, stari znanec Slovenije Emir Preldžić jih je dodal 14, pri Novi Zelandiji pa je imel Corey Webster kljub 22 točkam premalo podpore soigralcev v ključnih trenutkih.

Argentinci so Portoričanom dovolili le, da so za točko dobili drugo četrtino. Vse drugo je bilo v njihovih rokah, prednost so si nabrali že na začetku in na koncu je znašala 23 točk. Luis Scola z 20 točkami ter Andres Nocioni in Salem Safar s po 18 so modro-bele popeljali do zmage, pri Portoriku pa je vse breme nosil le Jose Barea s 24 točkami.

V prvi tekmi v skupini D, v kateri igra Slovenija, je Angola v Las Palmasu z 80:69 premagala Južno Korejo. Olimpio Cipriano in Yanick Moreira sta bila najučinkovitejša košarkarja Angole s po 16 točkami, Sunhyung Kim je pri Koreji dosegel točko manj. Zvečer bosta v tej skupini igrali še Mehika in Litva.

V skupini B v Sevilli se je Hrvaška mučila s Filipini in jih premagala šele po podaljšku z 81:78. Prvi strelec Hrvaške je bil Bojan Bogdanović s 26 točkami, pri Filipincih pa je z 28 točkami in 12 skoki prednjačil Andray Blatche.

V skupini C je Ukrajina v Bilbau z 72:62 ugnala Dominikansko republiko. Pri zmagovalcih je dal Eugene Pooh Jeter 16 točk, pri poražencih pa je Francisco Garcia tekmo končal pri 18 točkah.

STA


Najbolj brano