Piramide in starodavna tehnologija

Po izjemno odmevnem predavanju dr. Semirja Osmanagića z naslovom Bosanske piramide - odkritje in pot do priznanja, ki so ga v Cankarjevem domu v Ljubljani gostili januarja, tokrat organizirajo serijo štirih predavanj z naslovom Piramide in starodavna tehnologija, na katerih bodo izbrane teme poleg Osmanagića predstavili še Klaus Dona, Valerij Uvarov in Michael Tellinger.

Skrivnosti piramid burijo  duhove znanstvenikov in širše javnosti
Skrivnosti piramid burijo duhove znanstvenikov in širše javnosti 

Prireditev organizira kongresno-komercialni program Cankarjevega doma, na sporedu pa bo 8. in 9. septembra. “Dogodek smo podprli zaradi velikega zanimanja javnosti za predavanje dr. Semirja Osmanagića o bosanskih piramidah, ki je bilo v Cankarjevem domu januarja letos. Za to priložnost je dr. Osmanagić k sodelovanju povabil tudi zanimive govorce: Klausa Dona, Michaela Tellingerja in Valerija Uvarova. Verjamemo, da bo tudi tokrat tematika pritegnila veliko obiskovalcev,” pravi Breda Pečovnik, direktorica kongresno-komercialnega programa.

V ponedeljek, 8. septembra, ob 17. uri, bo najprej dr. Semir Osmanagić govoril o razkritih skrivnostih piramid. Osmanagić najbolj slovi po tezi, da so bosanske piramide delo človeških rok. Prvi večer bo zaključil Klaus Dona iz Avstrije, ki bo govoril o artefaktih na nepričakovanih krajih. Dona je neodvisni publicist, ki se ukvarja tudi s prirejanjem razstav. Objavil je več del, posvečenih nerazrešenim ugankam človeške preteklosti. Med drugim meni, da bi lahko dokazal obstoj starodavne, globalne civilizacije, katere pomemben dosežek so bile tudi prve piramide.

V torek, 9. septembra, bo Valerij Uvarov iz Rusije govoril o piramidni energiji. Uvarov je ruski znanstvenik, strokovnjak za paleoznanost in paleotehnologijo ter izvedenec za NLP. Več kot dvaindvajset let se ukvarja z raziskovanjem dediščine starodavnih civilizacij. Je avtor številnih publikacij o NLP, egiptologiji in ezoteriki, ki so izšle v ruskem in mednarodnem tisku. Michael Tellinger iz Južne Afrike pa bo govoril o megalitskih najdiščih in prosti energiji. Tellinger je pisec, znanstvenik, raziskovalec in pobudnik gibanja Ubuntu Liberation. Njegova prva knjiga Slave Species of God (Božje suženjske vrste), izdana leta 2005, je dosežek petindvajsetletnega raziskovanja zapisov Zecharie Sitchina, ki naj bi prevedel starodavne sumerske glinene ploščice in postavil teorijo o zgodnječloveškem izvoru iz Anunnakov, tistih, ki so iz nebes prišli na zemljo. TA


Najbolj brano