Novi zapleti z direktorjem Kovoda

V javnem podjetju Kovod, ki občini Postojna in Pivka oskrbujejo s pitno vodo, že pol leta iščejo novega direktorja. Za vnovično podaljšanje mandata se je potegoval tudi dosedanji direktor Edi Šibenik, vendar je svoj stolček izgubil zaradi nepopolne prijave na razpis. Nadomestil naj bi ga David Penko.

Edi Šibenik Foto: Stana Zavadlav
Edi Šibenik Foto: Stana Zavadlav

PIVKA, POSTOJNA > Prvi javni razpis za prosto delovno mesto direktorja je bil objavljen že marca.

Nadzorni svet Komunale Ilirska Bistrica je v teh dneh objavil natečaj s katerim išče novega vodjo podjetja, saj se direktorju Igorju Maljevcu konec letošnjega leta izteče mandat. Kot nam je povedal Maljevac, se na razpis ne bo prijavil, saj je tik pred upokojitvijo.
Ostali zainteresirani kandidati morajo imeti ustrezno višješolsko ali višjo strokovno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih mestih. Na razpis se lahko prijavijo najkasneje do 7. septembra. Izbrani kandidat bo imenovan za štiri leta.

Takrat so člani nadzornega sveta glede na predstavljeno vizijo za nadaljnji razvoj podjetja v ožji izbor uvrstili direktorja Edija Šibenika in Igorja Čehovina.

Med njima bi nato morala odločiti župana Robert Smrdelj in Jernej Verbič, a se po naših neuradnih informacijah nista mogla zediniti. Župana sta sicer tedaj sporočila, da v razpisu za delovno mesto niso bili navedeni vsi pogoji in potrebna dokazila, kot določata z statut in sistemizacija. Iskanje direktorja so zato ponovili.

Na drugi razpis se je prijavilo devet kandidatov. A nadzorni svet je v izbirnem postopku ugotovil, da je popolne, ustrezno označene in pravočasne vloge oddalo le šest kandidatov. Med njimi sta župana kot najprimernejšega izbrala vodjo delovne enote za področje čistilnih naprav na Kovodu Davida Penka. Na sklep o izbiri pa se je pritožil neizbrani kandidat, sedanji direktor Šibenik. Ta je namreč oddal nepopolno vlogo, zato jo je nadzorni svet zavrgel. Šibeniku je mandat potekel že 31. maja, do 31. avgusta pa ostaja vršilec dolžnosti. Potem naj bi se “preselil” na delovno mesto vodje sektorja za kakovost, razvoj in finance, medtem ko naj bi kot vršilec dolžnosti direktorja nastopil Penko.

Za svojevrsten zaplet so sicer poskrbeli še občinski svetniki. Pivčani so se strinjali z imenovanjem Penka na čelo Kovoda, medtem ko Postojnčani temu nasprotujejo. O njegovi usodi bosta tako, po razpletu Šibenikove pritožbe, ponovno odločala oba župana. Ne izključujeta možnosti, da bi Penka imenovala kljub negativnemu mnenju postojnskih svetnikov. Kot tudi ne možnosti za (tretjo) ponovitev razpisa.

LORI FERKO


Najbolj brano