Chelsea in Mourinho napolnila Stožice in z 2:1 premagala Olimpijo

Gostovanje slovitega londonskega kluba je bil včerajšnji športni dogodek dneva v Sloveniji. Stadion Stožice, ki sicer na srečanjih Olimpije sameva, bolj pa oživi zgolj ob reprezentančnih nastopih, je bil včeraj popoldne poln.

 Foto: Daniel Novakovic
Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Na prijateljski tekmi Olimpije s Chelseajem, ki je sicer na pripravah v Avstriji, se je zbralo 15.972 gledalcev.

Štirikratni angleški prvaki, ki so pred dvema letoma osvojili tudi Ligo prvakov, so prišli v Stožice na čelu z enim izmed najbolj karizmatičnih trenerjev Josejem Mourinhom (na fotografiji) in tudi z nekaterimi glavnimi zvezdniki moštva. Tekma proti Olimpiji je bila sploh prva v modrem dresu za španska zvezdnika Cesca Fabregasa in Diega Costo, ki sta se iz Barcelone in Atletica letos preselila v London. Na klopi je tekmo spremljal tudi povratnik Didier Drogba, ki se je k Chelseaju vrnil v petek.

Gostitelji so po prvem polčasu presenetljivo vodili z 1:0, v 40. minuti je zadel Nik Kapun. V 56. minuti je po prodoru v kazenski prostor izenačil novinec v moštvu Londončanov Diego Costa. Osem minut pozneje je drugi zadetek za goste iz bližine dosegel Kurt Zouma in postavil končni izid 2:1. NR


Najbolj brano