V novi številki Primorskih novic preberite

Bruno Korelič, ki je Luko Koper vodil 28 let, je pred dnevi izdal knjigo Moja pot, v kateri opisuje svojo mladost in dogodke v Luki Koper, ki so bili po njegovem mnenju najpomembnejši. Knjiga je izšla prav na njegov 70. rojstni dan pred dvema tednoma. Ljudje so jo razgrabili v trenutku. Z njim smo se pogovarjali o gospodarstvu, politiki, Popoviču, Jakominu, Starmanu, Matiču ...

Bruno Korelič,  ki je Luko Koper vodil 28 let,  je pred  dnevi izdal knjigo Moja pot, v kateri opisuje svojo  mladost in  dogodke v Luki Koper, ki so bili po  njegovem mnenju najpomembnejši Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bruno Korelič, ki je Luko Koper vodil 28 let, je pred dnevi izdal knjigo Moja pot, v kateri opisuje svojo mladost in dogodke v Luki Koper, ki so bili po njegovem mnenju najpomembnejši Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Strmčnik potrdil pričakovano: odhaja na županske volitve

Gregor Strmčnik, predsednik sveta KS Ankaran in vodja skupine Radi imamo Ankaran, je uradno napovedal kandidaturo za župana Ankarana. Tam bodo volitve letos potekale prvič. Kdo bodo njegovi protikandidati, še ni znano, omenja se zgolj Gašparja Gašparja Mišiča, ki bi utegnil kandidirati s podporo Borisa Popoviča.

Dva milijona bodo težko iztržili

Potem ko je zamenjal več lastnikov in najemnikov, je sežanski hotel Golden Pick že poldrugo leto na prodaj. Njegova cena je dva milijona evrov, potencialni kupci pa menijo, da bo lastnik lahko zadovoljen, če bo iztržil polovico te vsote.

Fructal ima dobiček, a kmalu ne bo več imel delničarjev

Skupščina, na kateri bodo sprejeli oba sklepa, o preoblikovanju podjetja iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo in o razdelitvi bilančnega dobička, bo šele avgusta. A glede na to, da je Nectar, ki predlaga sklepe, edini lastnik podjetja, ni pričakovati presenečenj.

Izvedenka obrambe išče druge vzroke za smrt potapljačev

Pred natanko štirimi leti se je v naravnem rezervatu Miramare pri potapljanju z rebreatherji, potapljaško opremo na pol zaprti krog, zgodila tragična nesreča, v kateri sta umrla Samo Alajbegović in Žiga Dobrajc. Sodni proces v Trstu pa se še ni končal. Na sojenju inštruktorjema iz Bergama je sredi tedna pričala izvedenka medicinske stroke, ki jo je najela obramba. S svojimi ugotovitvami je poskušala zasejati dvom v izvedensko mnenje obducenta, ki je mnenje pripravil za tožilstvo.

San Simon za družine in športnike

San Simon Resort, ki sodi pod okrilje družbe Bernardin Group, ima že tri mesece novega vodjo, 34-letnega Roberta Staničića, ki se je kalil kot vodja recepcije grand hotela Bernardin, s turizmom pa se je začel ukvarjati v konkurenčnem portoroškem hotelu Morje. Poleg kadrovskih sprememb je v San Simonu opaziti številne novosti na kopališču. Slabemu vremenu navkljub pa so poletno sezono začeli obetavneje od lanske.

Vrtec naprodaj, a malčki se lahko igrajo brez skrbi

Čigav bo pred tremi leti zgrajeni vrtec Lehte v Sežani? Ker ga je Občina Sežana zgradila z oddajo stavbne pravice, je najprej postal last Kraškega zidarja, zdaj ga Abanka prodaja. A skrbi za malčke in starše so odveč, zagotavljajo na občini. Zaradi stečajne kolobocije bo občina celo plačala manj, kot bi Kraškemu zidarju.

NR


Najbolj brano