Poklon ljubiteljem

Na gradu Kromberk se je minuli konec tedna prepletalo prijetno z živahnim, prepletali so zborovsko petje, literarna branja ter glasbo pod zvezdami.

Literarna prepletanja na gradu Kromberk z Vido Mokrin Pauer
Literarna prepletanja na gradu Kromberk z Vido Mokrin Pauer  

NOVA GORICA > Goriška kulturna prepletanja - Festival ljubiteljske kulture se je na gradu Kromberk letos odvijal že petič zapovrstjo. V organizaciji novogoriške območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in tukajšnje Zveze kulturnih društev so se na njem predstavili kulturno umetniški programi ljubiteljskih ustvarjalcev, ki bogatijo prostor, v katerem živijo in delajo. V nizu dogodkov v okviru festivala so se minuli vikend pridružili tudi vseslovenskemu tednu ljubiteljske kulture, ki je letos potekal prvič. Namen projekta je pokloniti se vsem ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem in jim omogočiti večjo prepoznavnost in priznanje v družbi.

Začeli so z vokalnimi prepletanji štirih zborov. Predstavili so se Goriški komorni zbor z zborovodkinjo Matejo Černic; Ženski pevski zbor Sanje Nova Gorica z Jožico Golob, Ženski pevski zbor Rože Nova Gorica pod vodstvom Andreje Rustja ter Moški pevski zbor Franc Zgonik Branik z Miranom Rustjo. Na južni strani gradu so nadaljevali z literarnimi prepletanji in predstavili zbornik z naslovom Govorice, ki ga je uredila Vida Mokrin Pauer, literati Alja Furlan, Andrej A. Golob, Andrejka Jereb, Marija Mercina, Vida Mokrin Pauer in Darinka Kozinc pa so prebirali lastna besedila.

Prireditev so zaključili v amfiteatru z glasbo pod zvezdami, koncertom Goriškega pihalnega orkestra pod vodstvom dirigenta Sandija Ceja. KF


Najbolj brano