Prvi del za odlično štirico

Z izkupičkom šestih zmag in treh porazov lahko košarkarji Portoroža zasluženo uživajo v tritedenskem prvenstvenem premoru in mirno pričakujejo januarsko nadaljevanje lige Telemach.

Novinci v prvoligaški druščini, ki so zaslužni, da Primorska ni več siva lisa na slovenskem prvoligaškem košarkarskem zemljevidu, so trenutno najbolj pozitivno presenečenje sezone, v katero so previdno vstopili z željo po obstanku v ligi. Portoroški strokovni štab v poletnih mesecih ni nasedel obljubam številnih menedžerjev, ki so nudili že večkrat prežvečena imena, temveč je ekipo okrepil in prenovil v okviru finančnih zmožnosti ter sestavil karakterno čvrsto moštvo s precejšnjim primorskim pridihom, ki ga niso zaustavili niti nekateri visoki porazi. Domači neuspeh proti Rogaški so Portorožani popravili s petimi zaporednimi zmagami, izpad v pokalnem tekmovanju proti Heliosu pa so hitro preboleli s pomembnima domačima točkama proti Slovanu.

Trener Konstantin Subotić je zgradil moštvo okrog preverjenega veterana Saša Ožbolta, ki je na prvih tekmah dokazal, da je pravi vodja moštva, po njegovi poškodbi pa so krmilo prevzeli mlajši soigralci in uspešno nadaljevali prvoligaško zgodbo. Resnici na ljubo imajo ladjarji v primerjavi s preostalimi klubi iz zgornje polovice prvenstvene lestvice bistveno krajšo klop, kar bo najverjetneje prej ali slej terjalo davek, vendar so organizacijski in finančni temelji kluba za zdaj dovolj trdni. Tako obstanek med elito v sicer vsako leto šibkejši konkurenci ne bi smel biti vprašljiv.

Z morebitno uvrstitvijo v ligo za prvaka, do katere vodi še trnova pot, bi si Portorožani zagotovili mirno nadaljevanje sezone in omogočili mlajšemu delu moštva nabiranje prepotrebnih izkušenj za uspešno prihodnost. Trenutno stanje v klubu kljub vsemu ne dovoljuje dodatnih stroškov, zato je o prihodu izkušenega košarkarja, ki bi prinesel dodatno kakovost in s tem nov zagon v portoroška jadra, bolj ali manj neutemeljeno razmišljati.

V tem trenutku je najbolj pomembno, da vodstvo kluba zadrži trenutni igralski in trenerski kader, ki je dokazal, da se lahko kosa z bogatejšo konkurenco, obenem pa z dodatnimi marketinškimi prijemi privabi še kakšnega novega sponzorja in napolni tribune lucijske dvorane, ki v zadnjih sezonah ponuja (za slovenske razmere) kakovostno košarko.


Preberite še


Najbolj brano