Z drogo in lažnim nosečniškim trebuhom na letalo

V Kolumbiji so aretirali Kanadčanko, ki je poskušala v nosečniškem trebuščku iz lateksa iz države pretihotapiti dva kilograma kokaina. 28-letnica je pozornost policistov na letališču v prestolnici Bogota zbudila, potem ko se je živčno in agresivno odzvala na vprašanje, v katerem mesecu nosečnosti je.

BOGOTA > Ko se je policistka dotaknila domnevnega nosečniškega trebuha, je ugotovila, da je ta trd in hladen. Pri preiskavi so nato ugotovili, da je Kanadčanka v trebuščku iz lateksa skrivala dva zavoja kokaina. Ta naj bi na črnem trgu imel vrednost približno 45.000 evrov, navedbe lokalnih oblasti povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kanadčanka je v Kolumbijo pripotovala pred približno štirimi tedni. Navedla naj bi, da deluje kot socialna delavka ter da je v sedmem mesecu nosečnosti. A namesto da bi se vrnila v Toronto, je zdaj pristala v priporu. Grozi ji od pet do osem let zaporne kazni.

Na letališču v Bogoti so letos pri poskusu tihotapljenja droge ujeli skoraj 150 ljudi. Po podatkih vlade v kolumbijskih zaporih trenutno sedi skoraj 900 tujcev, večina zaradi obtožb, povezanih z drogami, poroča britanski BBC.

STA


Najbolj brano