Nagrade za uspešno delo v Avditoriju

Avditorij Portorož je lani uspešno posloval, povečal število obiskovalcev, podvojil število abonentov, na področju tržnih dejavnosti pa pridelal dobiček. Svet zavoda zato predlaga, da direktor Marko Česnik dobi nagrado zaradi delovne uspešnosti. Ali mu bo izplačanih 2675 evrov (bruto), bo odločil piranski občinski svet.

PORTOROŽ> Za uspešno sanacijo in delovanje zavoda je želel svet javnega zavoda Avditorij Portorož direktorja Marka Česnika nagraditi že lani, a je nagrado v višini dveh plač takrat zavrnil. So pa bili že lani nagrajeni zaposleni, približno eno plačo nagrade bodo dobili tudi letos, pojasnjuje Česnik.

Avditorij kot javni zavod ne sme imeti ne dobička ne izgube, a je z uspešnim poslovanjem vseeno pridelal 9578 evrov plusa; od tega z javno dejavnostjo 1605 evrov, na trgu (kongresna dejavnost, komercialne kulturno-zabavne prireditve, prodaja oglasnega prostora, oddajanje gostinskih in poslovnih prostorov ter stojnic) pa 7973 evrov.

Poslovanje Avditorija v lanskem letu je bilo pozitivno, imeli so dober milijon evrov prihodkov, kar je bilo za 5,85 odstotka več kot leto prej. Od tega so skoraj 73 odstotkov ustvarili na področju javne službe, dobrih 27 odstotkov pa s tržno dejavnostjo. Iz proračuna piranske občine je Avditorij dobil dobrih 577.000 evrov.

“Avditorij smo sanirali že pred dvema letoma, leti 2011 in 2012 pa sta bili odlični. Lani smo imeli 90.000 obiskovalcev, povečal se je tudi obisk resnih prireditev in koncertov klasične glasbe, podvojili smo število abonentov. Dobiček pa smo ustvarili predvsem s tržno dejavnostjo, ki bo tudi vir izplačila nagrad. V javni denar in proračun občine ne bomo posegali,” pojasnjuje Česnik. Zaveda se, da razmere v državi niso primerne za izplačevanje nagrad in ne želi, da bi zaradi tega na Avditorij padla senca, sploh ker pri nagradi ne gre za zelo visok znesek.

O izplačilu nagrade v višini ene plače bo odločal piranski občinski svet, ki se bo seznanil tudi s programom dela Avditorija v letošnjem letu. Načrtovanju številnih koncertov in drugih prireditev dodajajo prizadevanja za obnovo stavbe Avditorija, ki je že precej dotrajana in energetsko potratna. Tako naj bi pripravili projektno dokumentacijo za obnovo, kar bi jim omogočilo prijavljanje na razpise za pridobivanje denarja.

HELENA RACE


Najbolj brano