Intereuropa ima dva luška lastnika

Davčna optimizacija - tako suhoparno so v Luki Koper pojasnili odločitev, da so svoje lastništvo v sosednji Intereuropi nedavno razdelili na dva dela. Matična družba Luka Koper je namreč 3,7-odstotni delež v Intereuropi prodala svoji hčerinski družbi Luki Inpo.

KOPER > Po kolikšni ceni so izpeljali prodajo delnic, v Luki Koper niso izdali. V Intereuropi so tako neposredno ohranili le še osemodstotni delež. Luka Koper je svojo naložbo v Intereuropo uvrstila med naložbe, ki jih namerava prodati. To so v Luki naredili že v obdobju, ko bili s 24-odstotnim deležem največji lastnik Intereurope. Poskus prodaje pred dvema letoma ni uspel. Luki je naložba v Intereuropo v zadnjih letih samo kazila rezultate; to naložbo so morali trikrat slabiti.

Po letošnjem finančnem prestrukturiranju Intereurope pa so v lastništvo vstopile banke. Delež Luke v sosednji družbi se je takrat že zmanjšal na enajst odstotkov. Z nedavno prodajo 3,7-odstotka Luki Inpo pa je Luka le še osemodstotna lastnica Intereurope. KG


Najbolj brano