Kangler naj bi danes odstopil

Mariborski župan Franc Kangler naj bi danes odstopil. Kot je napovedal 6. decembra po vrsti protestov, na katerih so udeleženci med drugim zahtevali njegov odstop, naj bi s položaja prvega moža Mestne občine Maribor odstopil danes, ko naj bi o svoji potezi obvestil občinsko volilno komisijo.

Mariborski župan Franc Kangler naj bi danes odstopil Foto: Daniel Novakovič/Sta
Mariborski župan Franc Kangler naj bi danes odstopil Foto: Daniel Novakovič/Sta

MARIBOR> Odstop Franca Kanglerja je bila ena najglasnejših zahtev na novembrskih in decembrskih protestih v drugem največjem slovenskem mestu. Povod za zahteve o odhodu Kanglerja, ki mu očitajo korupcijo in klientelizem, je bila postavitev radarjev za merjenje hitrosti v mestu, pri čemer bi kršitelji kazni za prekoračitev hitrosti plačevali zasebni družbi.

Kangler, ki so mu Mariborčani oktobra 2010 zaupali drugi županski mandat, je dolgo zavračal možnost odstopa, čeprav ga je 22. novembra iz svojih vrst zaradi neetičnega ravnanja in izražanja nespoštovanja do institucij pravne države izključila tudi stranka SLS. Dodaten gnev javnosti je Kanglerju nakopala tudi njegova izvolitev v državni svet 21. novembra, čeprav mu svetniki na ustanovni seji kot edinemu niso potrdili mandata. Po nasilnih izgredih v Mariboru 3. decembra je nato tri dni sprejel odločitev o odstopu, ki naj bi se zgodil na silvestrovo.

STA


Najbolj brano