Chavezu je bolje

Venezuelska vlada je v ponedeljek sporočila, da se zdravstveno stanje predsednika Huga Chaveza po operaciji na Kubi izboljšuje, vendar pa mora še naprej počivati. Podpredsednik Nicolas Maduro, ki je s Chavezom govoril po telefonu, pa je povedal, da je predsednik pokonci in hodi.

Hugo Chavez Foto: STA
Hugo Chavez Foto: STA

CARACAS> Maduro je za državo televizijo povedal, da je s Chavezom govoril približno 20 minut, in dodal, da se predsednik sprehaja in telovadi. Po njegovih besedah je Chavez dobro razpoložen in mu je dal napotke za proračun za leto 2013.

58-letni Chavez je bil 11. decembra operiran v Havani, ker so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. To je bila zanj že četrta operacija zaradi raka.

Venezuelskemu voditelju so raka prvič diagnosticirali junija lani, nakar je prestal že več operacij ter tudi kemoterapije in obsevanja. Ob tokratni novici, da se je rak vrnil, so bili Venezuelci šokirani, saj jim je Chavez pred tem zatrjeval, da je bilo zdravljenje na Kubi uspešno in da je raka premagal.

STA


Najbolj brano