Iz predsedniške tekme izstopila Monika Malešič, kmalu sledi knjiga

Iz predsedniške tekme je izstopila Monika Malešič. Sporočila je namreč, da za vložitev kandidature ni uspela zbrati dovolj podpisov državljank in državljanov, čeprav je naredila vse, kar je bilo v njeni moči. Je pa ob tem napovedala knjigo z naslovom Predsedniška kampanja - kruta resnica umazane politike, v kateri bo opisala svoje izkušnje.

Iz predsedniške tekme je izstopila Monika Malešič in napovedala je knjigo z naslovom Predsedniška kampanja - kruta resnica umazane politike, v kateri bo opisala svoje izkušnje Foto: STA
Iz predsedniške tekme je izstopila Monika Malešič in napovedala je knjigo z naslovom Predsedniška kampanja - kruta resnica umazane politike, v kateri bo opisala svoje izkušnje Foto: STA

LJUBLJANA> Knjiga bo verjetno izšla še pred predsedniškimi volitvami, je napovedala Monika Malešič, ki je najprej poskusila z zbiranjem podpisov državljank in državljanov, nato pa je podporo iskala tudi pri poslancih državnega zbora. V današnjem sporočilu za javnost je zapisala, da je to resnično “trnova pot”, z veliko preprekami.

Malešičeva je ob tem izrekla tudi nekaj očitkov na račun poslancev. Navedla je, da je za glas zaprosila vse poslanske skupine, tudi poslanca narodnosti, vendar, razočarana ugotavlja, kot državljanka in kot kandidatka za predsednico republike ni bila niti toliko vredna, da bi ji poslanci odgovorili.

Za zdaj so kandidaturo vložili trije, in sicer sedanji predsednik republike Danilo Türk, ki se poteguje za svoj drugi mandat, kandidat SD Borut Pahor ter kandidat SDS in NSi Milan Zver. Rok za vlaganje kandidatur se bo iztekel v sredo.

STA


Najbolj brano