Zaposleni v Gen-I in vrtec v eni stavbi

Pri Novi Gorici so odprli novo poslovno stavbo družbe Istrabenz Gorenje, v kateri bodo združene tri dejavnosti - poleg sedeža podjetja bo v njej še sektor prodaje končnim odjemalcem družbe Gen-I in Hiša otrok Sonček. V 3,4 milijona evrov vredni stavbi bo delalo okrog 80 zaposlenih.

Nova, energetsko varčna stavba družbe Gen-I v Kromberku ima lastno sončno elektrarno, čistilno napravo ter ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko.   Foto: Rosana Rijavec
Nova, energetsko varčna stavba družbe Gen-I v Kromberku ima lastno sončno elektrarno, čistilno napravo ter ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko.  Foto: Rosana Rijavec

NOVA GORICA> Nova poslovna stavba v Kromberku pri Novi Gorici je nizkoenergetsko poslopje s 3230 kvadratnimi metri uporabnih površin, ima pa tudi lastno sončno elektrarno, čistilno napravo ter ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko. Stavba je bila zgrajena v devetih mesecih, z njo pa so zaposleni po Golobovih besedah dobili spodbudno delovno okolje.

"S to stavbo smo rešili prostorsko stisko, saj smo bili razpršeni kar na treh lokacijah, zato je bilo težko uskladiti učinkovito poslovanje tako podjetja kot samega dnevnega varstva najmlajših," je dejal prvi mož Istrabenza Gorenje Robert Golob. Poudaril je še, da želijo biti med "pionirji pri svojem delu," zato so se odločili za sobivanje poslovnih prostorov in otroškega vrtca po metodi Montessori.

"Varstvo otrok smo si zamislili kot dodaten standard za naše zaposlene," je še dejal Golob. Dejavnosti bodo fizično ločene med seboj in se ne bodo medsebojno motile.

Uporabnikom prijazna hiša

V Kromberku bo trenutno delalo okrog 80 zaposlenih. Po Golobovih besedah pa stavba dovoljuje tudi večje število delavcev, saj zaradi potreb še vedno zaposlujejo v družbi Gen-I. Tudi prostori Hiše otrok Sonček so večji, kot so potrebe sedanjih dveh skupin s 24 predšolskimi otroki, tako da bodo v prihodnje zagotovo sprejemali tudi druge otroke, saj je precej povpraševanja.

Po besedah arhitekta stavbe Roka Klanjška je ta energetsko varčna hiša, "hibrid dveh vsebin", ki bo izjemno varčna, uporabna in uporabnikom prijazna. STA


Najbolj brano