Napovednik za rekreativce

Napovedujemo športne in rekreativne dogodke, ki jih pripravljajo na Primorskem in v njeni okolici. Organizatorje vabimo, da nam obvestila pošiljajo na naslova rekreacija@primorske.si in dogodki@primorske.si.

KOPER> ŠD Girica v bazenu pod balonom v Žusterni te dni pripravlja brezplačne plavalne delavnice, na katerih učijo pravilne tehnike plavanja in dihanja, se zabavajo in uživajo. Termini so dopoldne danes in jutri med 10. in 12. uro, popoldne pa danes in jutri od 17. do 18. ure. Zaželena je predhodna prijava na 040/417-947 (Saša). Inf.: www.girica.si.

SEŽANA> Danes in jutri bodo člani SK Sežana odšli na Zoncolan na smučarska izleta, naslednji izlet pa bo 8. januarja. Inf.: www.smucarskiklubsezana.si, 040/821-790.

LJUBLJANA> Urbani tekači trenerja Urbana Praprotnika si bodo od 29. decembra do 2. januarja privoščili tekaško popotovanje po Hvaru. Njihov prvi tekaški dan na smučeh bo 23. januar na Blokah (s kratkim tečajem za začetnike in malo bolj izkušene). Inf.: www.tekaskitrener.si.

LJUBLJANA>8. Tek v novo leto bodo 31. decembra pripravili na Sv. Urhu pri Ljubljani. Zbor ob 23. uri na parkirnem prostoru pri cerkvi. Inf.: www.tekaskiforum.net, Matjaž Fuchs, 040/455-511.

BERNARDIN> ŠD Sokol iz Ljubljane bo novoletno kopanje v morju sedmič pripravilo v soboto, 1. januarja, ob 14. uri na Bernardinu. Pričakujejo približno 50 kopalcev - in precej več gledalcev. Temperatura vode bo blizu 10 stopinjam Celzija.

PORTOROŽ, PIRAN>Novoletni tek od trga do trga bosta ŠKID Jaz sem najboljši in Mojmir Kovač pripravila v nedeljo, 2. januarja, ob 11. uri. Prijavno mesto bo osrednja ploščad z vodometom v Portorožu, tek bo speljan proti Luciji, kjer se bodo tekači obrnili in se usmerili proti Piranu, do Tartinijevega trga, potem pa nazaj do startnega mesta; skupna dolžina približno osem kilometrov. Kdor se prijavi v predprijavi, dobi krof. Tek je netekmovalen, časov ne bodo merili, oblikovali pa bodo vrstni red. Inf.: 041/724-262, www.skid.si.

ŠEMPETER> Člani Športnega društva Mark iz Šempetra se bodo 2. januarja udeležili 10. pohoda po šempetrski trim stezi. Start ob 9.30 pri vrtcu na Ulici padlih borcev v Šempetru. Proge: 6, 10, 14 km. Inf.: ales.sela@siol.net.

SAUZE DI CESANA> Netekmovalni pohod/tek s krpljami Ciaspolata della Valle Argentera bodo v kraju Sauze di Cesana (TO) pripravili 2. januarja ob 11. uri.

POVIR> ŠD Povir bo 9. januarja pripravilo tradicionalno novoletno srečanje pohodnikov na Starem tabru. Zmenek na vrhu je napovedan ob 14. uri. Inf.: www.povir.si.

NOVA GORICA>Društvo Pohodniki Triglav se bo 9. januarja odpravilo na pohod v Lonato del Garda (BS, 11 km). Avtobus, potrebne so prijave. Inf.: www.pohodnikitriglav.si.

MEDEA>Mali maraton dveh pokrajin v Medei bodo pripravili 16. januarja ob 10. uri. Na izbiro sta dve progi, 21 in 30 km. Inf.: www.marciatorigorizia.it.

MANZANO> V kraju Manzano pri Vidmu (Udine) bodo 23. januarja ob 10. uri pripravili 12,5-kilometrski tek.

BOVEC> SK ATC Kanin Bovec skupaj z bovško občino 30. januarja ob 10.30 pripravlja na Kaninu, proga Škripi, tekmovanje v veleslalomu za pokal občine Bovec. Inf.: 041/781-252 (Matjaž).


Najbolj brano