Merkurjevi delavci prejeli odpravnine

Odpuščeni delavci Merkurja in Mersteela bodo danes ali v sredo na račune prejeli pripadajoče odpravnine, saj sta oba prisilna upravitelja že prejšnji teden pripravila dokumente za njihovo izplačilo. Do zastoja je prišlo zaradi manjkajočih podpisov na dokumentih, kar pa naj bi bilo urejeno že danes.

Zamudne obresti in nadomestila za skrajšanje odpovednega roka bodo odpuščeni delavci zaradi odsotnosti prisilne upraviteljice Katarine Benedik prejeli po novem letu.  Foto: Leo Caharija
Zamudne obresti in nadomestila za skrajšanje odpovednega roka bodo odpuščeni delavci zaradi odsotnosti prisilne upraviteljice Katarine Benedik prejeli po novem letu.  Foto: Leo Caharija

NAKLO> Nekaj deset odpuščenih delavcev Merkurja in Mersteela se je ob 10. uri protestno zbralo v avli upravne stavbe Merkurja, ker niso prijeli nakazil odpravnin. Delavci so po slabe pol ure izvedeli, da je denar že nakazan.

Nakazilo za 335.000 evrov je šlo na banko danes ob 9. uri in približno 65 odpuščenih delavcev bi moralo v 24 urah prejeti “tisto, kar jim pripada”, je povedal direktor Mersteela Darko Gregorič. Prisilni upravitelj Merkurja Ladislav Hafner pa je po telefonu Maksimilijanu Kalanu obljubil, da bo danes popoldan podpisal papirje za izplačilo odpravnin in odškodnin okrog 50 Merkurjevim odpuščenim delavcem. Prejeli naj bi skupaj 453.000 evrov, od tega skoraj 11.000 za odškodnine, je pojasnila Merkurjeva predstavnica za odnose z javnostmi Katja Kozina.

Po novem letu še ostala izplačila

Gregorič je bil razpleta vesel in je izrazil upanje, da bodo po novem letu rešili “še nadomestila za skrajšanje odpovednega roka.” Zamudne obresti pa bodo odpuščeni delavci zaradi odsotnosti prisilne upraviteljice Katarine Benedik prejeli po novem letu.

STA, NR


Najbolj brano