V Kopru so odprli krizni center za otroke in mladostnike

Otroci in mladostniki, ki se bodo znašli v stiskah, ki jih ne bodo znali ali zmogli sami prebroditi, bodo poslej našli pomoč v koprskem kriznem centru. Tam bodo skupaj s strokovnjaki poiskali poti iz stiske ter rešitev za vrnitev domov ali drugo trajnejšo namestitev.

Odprtje kriznega in dnevnega centra je minilo v znamenju tistih, ki sta jim novosti namenjeni - otrok Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Odprtje kriznega in dnevnega centra je minilo v znamenju tistih, ki sta jim novosti namenjeni - otrok Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Koprski krizni center za otroke in mladostnike, prvi na Primorskem, je postal del mreže kriznih centrov, ki pokrivajo celotno državo (predvidoma drugi mesec bodo odprli še enega na Goriškem). “Namenjen je otrokom in mladostnikom, starim od šest do 18 let, ki iz stiske ne zmorejo ali ne znajo sami, ki potrebujejo pomoč in podporo. Vanj bodo lahko prišli sami, ali pa jih bo napotil center za socialno delo,” je ob današnjem odprtju centra, ki pokriva območje desetih južnoprimorskih občin, povedala direktorica Centra za socialno delo Koper Marija Perković.

Krizni center so umestili v hišo, nekdanjo pekarno v Kolarski ulici v središču Kopra. Dolga leta je propadala, leta 2008 pa jo je Mestna občina Koper odstopila za sedanjo dejavnost in za njeno obnovo namenila približno 380.000 evrov.

NIVES KREBELJ

Koliko otrok bo lahko gostil krizni center in kako bodo skrbeli zanje, preberite v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano