Prenovljeni stadion bo v obliki črke L

Da je Bonifika eno samo veliko gradbišče, lahko opazi že vsak obiskovalec Kopra, tudi po tem, da je še za nekaj deset zastonj ali plačljivih parkirnih površin manj.

Na mestu nekdanjih slačilnic rastejo nove, nad katerimi bo Vip tribuna Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na mestu nekdanjih slačilnic rastejo nove, nad katerimi bo Vip tribuna Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> In kakšna naj bi bila podoba prenovljenega stadiona ob otvoritvi (tam nekje okrog občinskih volitev)? Betonska tribuna bo dobila streho in nove, udobnejše sedeže, na obeh straneh bosta sanitarno-tehnični povezavi z nudenjem prve pomoči za gledalce po standardih Uefe, travnata površina bo, ker ne bo več atletske steze, dvignjena vsaj za poldrugi meter in bližje gledalcem.

Spremembe na koprskem stadionu bodo naslednje: betonska tribuna bo dobila streho, travnata površina bo dvignjena za poldrugi meter, zgradili bodo nove slačilnice in nad njimi tribuno za 1000 sedežev. Montažna tribuna bo ostala. Prenovljeni stadion bo v obliki črke L.

Montažna tribuna bo ostala, postavili bodo še dva novinarska stolpa. Poslej bo stadion narejen v obliki črke L, saj bo namesto slačilnic tam pokrita tribuna s 1000 sedeži, VIP prostori, pod njo pa slačilnice. Tam naj bi se znašel tudi fitnes in pisarne. In seveda, postavljena bo tudi umetna razsvetljava.

Za potrebe mlajših nogometnih selekcij koprskega kluba, ki bodo igrale na umetni travi, so postavili dva zabojnika za slačilnice in tuše, začasna pisarna FC Koper pa je v kletnih prostorih dvorane Bonifika.

ROK MAVER

Več o obnovi nogometnega stadiona in gradnji atletskega preberite v četrtkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano